Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bontanák a Turul-szobrot
  2008-07-15 20:58:09, kedd
 
  Bontanák a Turul-szobrot

A IX. kerület jegyzője akár karhatalmi segítséggel is, de elbontatja a Turul-szobrot.


Bár az I. kerületi önkormányzat megadta a fennmaradási engedélyt a Turul-szoborra, most a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal új jegyzőt jelölt ki a bontás elrendelésére, mert az I. kerületi jegyző szerintük elfogult.

Megy a csűrés-csavarás, kiskapukon keresztüli kergetőzés a XII. kerületi Turul-szobor ügyében. A IX. kerület jegyzőjét bízták meg a bontással, aki azt ígéri, hogy a feladatot azonnal, akár karhatalmi segítséggel is végrehajtja.

A szobrot 2005-ben emelték, engedély nélkül, ezért a Fővárosi Bíróság úgy döntött, hogy a szobrot le kell bontani. Mivel építési engedély nem volt, fennmaradási engedélyt kellett kérni. A fennmaradási engedélyt az első fokú közigazgatási hatóságnak, a Budavári Önkormányzatnak meg kellett tagadnia, mivel az engedély megadásához hiányzott a Fővárosi Közgyűlés hozzájárulása, amit természetesen nem is kaptak meg. A XII. kerületi önkormányzat megtámadta a bontási határozatot, ám a közigazgatási eljárásban másodfokon eljáró Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal azt helyben hagyta, bontásra ítélte a szobrot. A bíróság a XII. kerülettel szomszédos I. kerület jegyzőjét bízta meg az ítélet végrehajtásával július 3-i határidőt szabva a bontásnak.

A XII. kerületi önkormányzat ezek után abban bízott, hogy megkapják az I. kerülettől a fennmaradási engedélyt. Ez meg is történt, az I. kerületi jegyző elfogadta a fennmaradási engedélyt, mivel az ,,építmény" alkalmas a rendeltetésszerű használatra és az 'elutasításnak okot adó körülmény időközben megváltozott'.
A Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal szerint az I. kerületi jegyzőnek nem volt joga megváltoztatni egy jogerős bírósági döntést, ezért a közigazgatási hivatal a IX. kerület jegyzőjét bízta meg a határozat végrehajtásával.

A közigazgatási hivatal vezetője, Forgács Imre azt nyilatkozta, az I. kerületi jegyző eljárása ,,súlyosan és szándékosan törvénysértő volt, a jegyző nyíltan megtagadta a jogerős bírósági ítélet végrehajtását. Nyilvánvaló, hogy a jegyzőtől a továbbiakban nem várható el az ügy tárgyilagos megítélése. Ezért a közigazgatási hivatal kénytelen volt új eljáró hatóságként kijelölni a ferencvárosi jegyzőt".

Oszvári István, a IX. kerület jegyzője a feladatot haladéktalanul végrehajtja, ígérete szerint akár karhatalmi erő segítségével, vagyis a neo-ÁVH bevetésével. Oszvári azt nyilatkozta a Népszavának, hogy nem érdekli a jogi csűrés-csavarás, a bontást végrehajtatja. Tehát sikerült megtalálni az elszánt ,,pártkatonát", aki eltüntetné a Turul-szobrot, ami valamiért annyira zavarja egyesek szemét, hogy látni sem bírják.

A hétvégén egy zsidó, bizonyos Félix Péter sunyin, titokban, szürke nejlont húzott a szoborra, majd rendőri védelem mellett gyorsan távozott a helyszínről, nehogy valaki még ott találja és kérdéseket tegyen fel neki a kis ,,performanszával" kapcsolatban.

(Szent Korona Rádió)

Hozzászólás a cikkhez

Eddigi hozzászólások
tkatalin | 2008-07-15 20:45:43

Köszönöm Koga és Lajoska a véleményt. üdv. tkatalin

Oldal eleje
lajoska | 2008-07-15 20:26:13

Feltételezem,ha Magyarország minden településén (kerületekben) turul szobor állna nem lennének azok a problémák amikröl Katalin írt,mert az előre vetít egy magyar Magyarországot!

Oldal eleje
Koga | 2008-07-15 20:06:12

Tisztelt T.Katalin ! Mindig szerettem a véleményeit, de itt sajnos nem értek vele egyet. A cion 'hatalmaskodó'-k a jelképeinket akarják a sárba tiporni. Ez kb.olyan, mint mikor tegyük fel az utcán meggyaláznak pl. engem /vagy Katalint/ ugyanazok többször és módszeresen, én /vagy ön/ pedig igazából tehetetlen az elején, megpróbál védekezni, de emiatt csak egyre rosszabb lesz, mert ez a faj azt tiporja, aki egyből nem ugrik neki, /azt aki nem süllyed az ő szintjére./ Mondhatom azt is, hogy provokálnak, mert érzékeny pontot érintettek, és amikor az első gyalázkodások mentek a Szent Koronánk, azután az Árpádházi lobogónk ellen, mi csendesen szitkozódtunk csak, és nem ugrottunk nekik. Nekem fáj, igenis fáj, hogy el akarják venni a hazámat, a jövőnket, és semmi nem elég nekik. Nem elég a minden szinten történt amortizáció , még jelkép se maradhat.... NEM NEM SOHA, épp itt az ideje, hogy vihar kerekedjék, mert sokan hisszük, /és remélem egyre többen/ hogy szebb, sokkal szebb jövő kell virradjon MÁRIA ORSZÁGÁRA. Negyvenéves vagyok, az édesanyámat a régi rendszer nem engedte tovább tanulni, /megmondták : járhat az egyetemre, /ha már olyan tehetséges, hogy egy professzor is meg merte védeni a kulák ivadékot/ de a papírjait soha nem kapja meg, majd a halott barátnőjét akarták boncoltatni vele naná, hogy ott hagyott csapot-papot. Velem kevésbé durva dolgok történtek, de volt amikor velem is tudatták miért nem haladhatok tovább... úgyhogy ismert módszereiket újból bevetik, csak már nem egyes emberek ellen, hanem nemzet ellen. Amikor 16 éves voltan és édesanyám felvázolta a jövőt /ami ma jelen,/ még Ő sem tudta, hogy ilyen hamar el fog jönni. Ha nem teszünk alapvető lépéseket, a gyermekeinknek nem csak a jelenét, de a jövőjét is el fogják orozni. Ez egyébként már világjelenség. Kedves Katalin megpróbáltam pár mondatban gyorsan összefoglalni a gondolataimat, ha valami nem érthető csak írjon /de nagyon kell sietnem mert a Kutyusom az udvaron már nem bír magával, ilyenkor megyünk sétálni/. Üdvözlettel : Koga

Oldal eleje
tkatalin | 2008-07-15 17:18:39

Mennyire is szuper, hogy ebben a kicsiny kis megcsonkított Hazánkban, ez a legnagyobb eget verő probléma. Nem az alamizsnai bérek, nem az emberek a családok megélhetési gondjai, nem a várólisták, nem a fiatalok jövője. Nem az, hogy egyszer és mindenkorra megoldják, és megszüntessék azt, hogy valaki naponta 60/ezer Ft-os napi bérért lopja a napot, amíg mások, brutális közterhekkel agyon sulykolt bérért - fillérekért - kénytelenek a megélhetésüket biztosítani, és azt elfogadni. Beletörődni a változtathatatlanba. Na de sebaj. Ez a szép turul szobor áll a középpontban, a "legnagyobb problémát, gondot " okozva. Ez a legfontosabb. Röhejes, de magukat minősíti, osztályozza, nem pedig mást. !!!!! Vihar lett a biliben, nem is akármilyen. . üdv. tkatalin

Oldal eleje
istipisti | 2008-07-15 16:46:31

A villamosról néhány másodpercig élőben láttam és hallgattam ennek a kis tetűnek a műsorát.Személyes meggyőződésem ,hogy a Turul-szobor lebontási kísérlete lehet egy olyan szikra Budapesten,ami akár nagyon messzire vezethet!Adja az Isten,hogy kíséreljék meg,mert nagyon rá fognak cseszni.Azt hiszem ebben az esetben kissé elszámították magukat a nagy manipulátorok.Ebből óriási balhé lesz!Ha pedig mégsem,akkor megérdemeljük a sorsunkat!

http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=3976&rovat=
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendeltetésszerű, végrehajtásával, performanszával, önkormányzatnak, haladéktalanul, megélhetésüket, megváltoztatni, gyermekeinknek, magyarországot, magyarországi, elutasításnak, meggyőződésem, közigazgatási, hozzászólások, világjelenség, megérdemeljük, elrendelésére, összefoglalni, végrehajtatja, gyalázkodások, természetesen, szitkozódtunk, hozzájárulása, elszámították, végrehajtását, megszüntessék, megcsonkított, manipulátorok, gondolataimat, fennmaradási, kerületekben, jelképeinket, módszereiket, magyarország, önkormányzat, közterhekkel, fennmaradási engedélyt, bontás elrendelésére, feladatot azonnal, szobrot 2005-ben, első fokú, engedély megadásához, bontási határozatot, közigazgatási eljárásban, ítélet végrehajtásával, rendeltetésszerű használatra, jogerős bírósági, közigazgatási hivatal, határozat végrehajtásával, jegyző nyíltan, ferencvárosi jegyzőt”, feladatot haladéktalanul, Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal, Fővárosi Bíróság, Budavári Önkormányzatnak, Fővárosi Közgyűlés, Forgács Imre, Oszvári István, Félix Péter, Szent Korona Rádió, Köszönöm Koga, Tisztelt, Szent Koronánk, MÁRIA ORSZÁGÁRA, Kedves Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Semmit ne higgy el  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Életművészet  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Gondolatok az életről és szere...  Pillangó  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  Ma  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Alakot vált...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Bizonyos kulturális szint nélk...  Jó éjt  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Alakot vált...  Facebookon kaptam Krisztinától  Sokkal bölcsebb a természet,  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Becsüld meg azt amid van,...  Szép estét kedves látogatóimna...  Amit átélünk,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Maradék idő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A fák lelke  Alvó cica  Bizonyos kulturális szint nélk...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam Krisztina b...  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Semmit ne higgy el  A keserű igazság  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel. 
Bejegyzés Címkék
fennmaradási engedélyt, bontás elrendelésére, feladatot azonnal, szobrot 2005-ben, első fokú, engedély megadásához, bontási határozatot, közigazgatási eljárásban, ítélet végrehajtásával, rendeltetésszerű használatra, jogerős bírósági, közigazgatási hivatal, határozat végrehajtásával, jegyző nyíltan, ferencvárosi jegyzőt&#8221, feladatot haladéktalanul, neo-ÁVH bevetésével, jogi csűrés-csavarás, bontást végrehajtatja, elszánt &#8222, problémák amikröl, előre vetít, magyar Magyarországot, jelképeinket akarják, sárba tiporni, utcán meggyaláznak, első gyalázkodások, minden szinten, régi rendszer, kulák ivadékot, papírjait soha, halott barátnőjét, legnagyobb eget, alamizsnai bérek, családok megélhetési, fiatalok jövője, megélhetésüket biztosítani, szép turul, villamosról néhány, olyan szikra, esetben kissé, nagy manipulátorok, rendeltetésszerű, végrehajtásával, performanszával, önkormányzatnak, haladéktalanul, megélhetésüket, megváltoztatni, gyermekeinknek, magyarországot, magyarországi, elutasításnak, meggyőződésem, közigazgatási, hozzászólások, világjelenség, megérdemeljük, elrendelésére, összefoglalni, végrehajtatja, gyalázkodások, természetesen, szitkozódtunk, hozzájárulása, elszámították, végrehajtását, megszüntessék, megcsonkított, manipulátorok, gondolataimat, fennmaradási, kerületekben, jelképeinket, módszereiket, magyarország, önkormányzat, közterhekkel, meggyaláznak, hatalmaskodó, megváltozott, ferencvárosi, mariaorszaga, továbbiakban, törvénysértő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.